divendres, 15 de juny del 2018

EL REPTE A L'IES SA BLANCA DONA


La professora del taller de ràdio de l'IES sa Blanca Dona ("La ràdio a l'escola"), Mercè Pellicer, va convidar a l'assessora del CEP Victoria Alemany com a "experta" de ràdio en el moment del taller. Incorporar a gent de l'entorn a l'aula és una pràctica habitual de na Mercè que compleix amb l'objectiu de "La ràdio a l'escola" de connectar les aules amb el món. 

En aquesta visita es va parlar del "Magazine" que desenvolupen com a projecte de centre. De com, amb els continguts o notícies que prioritzem, enviem missatges. Per exemple, a l'espai d'entrevistes l'alumnat prioritzava l'entrevista a alumnat que havia aconseguit l'èxit acadèmic, esportiu... Si feim això estem dient què prioritzem l'èxit per damunt de l'esforç, del treball en equip, de l'ajuda als altres...? Això ens va donar per a reflexionar una estona. 

Cal destacar l'actitud atenta i respectuosa de l'alumnat en tot moment. 

Foto de Carlota, Gaia, Pau i Justin
Després d'estar xerrant una estoneta, Victoria els va reptar. La condició era que havíen d'acceptar només si estaven interessats de veritat. TOTHOM VA ACCEPTAR. 
El repte s'ubica dins del projecte comú de "La ràdio a l'escola", "T'ho conto amb dues paraules". 
El recurs creatiu que se'ls va oferir va ser la incorporació al relat d'una o vàries de les següents frases: 
"No és no"
"Quan l'amor s'acaba"
"Sense tu no puc viure"

Amb els reptes de "T'ho conto amb dues paraules" sempre intentem incloure temes d'actualitat que facin reflexionar als infants per després verbalitzar les seves idees al respecte. Això sempre relacionat amb el respecte per si mateixos i pels altres. 

Foto de Joele, Aroha i Hugo
El relat s'havia d'escriure en equips cooperatius mixtes en quan a gènere, s'havia d'enregistrar i editar (amb música, efectes sonors...) i havia d'incloure una foto. L'edició i la foto era opcional. Tothom havia d'enregistrar la reflexió personal sobre què li havia aportat el desenvolupament del repte. 

I aquí teniu el resultat! ENHORABONA! Molt bona feina Carlota, Gaia, Pau, Justin, Marta, Irene, Jordi, Íker, Joele, Aroha, Hugo, Joan Marc, Víctor, Amanda, Yalilé, Jairo, Jose, Ainoha i Elsa.

Felicitats Mercè!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada