dilluns, 11 de gener del 2016

Descripció del projecte



Aquest és un projecte en el que participen 3 centres de secundària i 2 centres de primària:

CEIP Puig den Valls , CEIP S'Olivera, IES Sa Serra, IES Sant Agustí i IES Xarc.

El material necessari per a desenvolupar el projecte, així com un taller amb continguts tècnics i creatius (específic de ràdio) adreçat al professorat i a l'alumnat que hi participa, ha estat possible gràcies a la subvenció d'Acción Magistral.

Cada centre participant ha rebut un equip de ràdio que consta de tres micròfons, una taula de mescles i tres auriculars. Acción Magistral és un projecte de la FAD, BBVA i la “Comisión Española de Cooperación con la UNESCO” que sorgeix per a intentar recolzar el treball diari dels docents.

El centre de professorat d’Eivissa dona cobertura al projecte que es desenvolupa amb el format de seminari de zona durant el curs 2015-2016. Dins del seminari s’ofereix una formació en treball cooperatiu, que serà la metodologia emprada a la ràdio per a facilitar el treball en equip.

La dinàmica de treball durant aquest curs és presencial al seminari i en xarxa gràcies al Moodle creat per a aquesta formació, espai on compartir recursos, experiències i material de creació pròpia que es materialitzarà en el document teòric de treball a la ràdio que s’ha anomenat “QUADERN LA RÀDIO A L’ESCOLA”.  També contem amb aquest bloc i el bloc de l’IES Sant Agustí “SWAGFM”

http://swagfmiessantagusti.blogspot.com.es/

Al bloc de LA RÀDIO A L’ESCOLA es penjaran tots aquells material del moodle, validats pel grup de treball. Aquest bloc ens servirà per enllaçar-lo amb el grup en xarxa “LA RÀDIO A L’ESCOLA” de “Acción Magistral”.
La metodologia de treball que estem fent servir per a desenvolupar el projecte està basada en la Pràctica Reflexiva, què ens ajuda a repensar la pròpia pràctica i, des d’aquí, ens facilita el disseny de l’estratègia de treball a la ràdio.

La intenció és construir una base conceptual sòlida (QUADERN “LA RÀDIO A L’ESCOLA”) sobre la que pugui anar creixent tant el grup impulsor, com els centres que hi participen.


Objectius de millora del seminari


  • Dissenyar el marc teòric (pautes metodològiques, decàleg de bones pràctiques i el treball competencial per a desenvolupar el currículum).
  • Fomentar el treball cooperatiu, la creativitat, l’autonomia i la motivació de l’alumnat i del professorat. 
  • Obrir els centres a través de “LA RÀDIO A L’ESCOLA” a la comunitat educativa i a l’entorn.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada