dijous, 10 de maig del 2018

PARTICIPACIÓ CIUTADANA: "CIUTADANS DE FUTUR I D'AVUÍ": "LA CONTAMINACIÓ I EL CANVI CLIMÀTIC


Amb aquest projecte el que pretenem, des de La ràdio a l'escola", és  donar l'oportunitat als infants de desenvolupar, de forma real, el sentit crític; així com ajudar a que es converteixin en ciutadans i ciutadanes de ple, amb els seu drets i els seus deures. Treballant en aquest projecte, poden passar de la passivitat i la queixa a la consciència ciutadana i l'acció per millorar la nostra societat.



L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu compta amb un òrgan de Participació Infantil i Juvenil, constituït per nens i nenes del municipi des de l’any 2012, any en que va rebre la distinció de “Ciutat Amiga de la Infància”. Cada dos anys, UNICEF Comitè Español reconeix públicament amb el Segell de Ciutat Amiga de la Infància a aquells municipis que han apostat pels drets dels nens, complint amb els principis de la Convenció sobre els Drets del Nen.
El Ple Infantil i Juvenil, com a òrgan de participació que representa a tots els nens i nenes del municipi, proposa, organitza i executa diverses actuacions i activitats per reforçar la veu dels més petits i participar en la vida municipal. 

Durant el curs 2016-2017, es va iniciar el programa de ràdio infantil, TERTÚLIES INFANTILS I JUVENILS MUNICIPALS 2017. CIUTADANS DE FUTUR I D’AVUI, oferint un cicle de 5 tertúlies, una a cada parròquia del municipi, on es varen tractar diversos temes d’interès local i entrevistar a experts i regidors de l’Ajuntament.

Dins aquest context, l’àrea de Participació Ciutadana vol seguir desenvolupant la participació infantil per potenciar una societat més responsable, crítica i amb capacitat d'incidir i decidir en la transformació del seu entorn local.

Per aconseguir aquests objectius, per al curs 2017-2018 l’Ajuntament proposa continuar amb els
programes de radio infantils, participant amb l’activitat “La ràdio a l’escola”, projecte organitzat i
coordinat pel Centre Professorat Eivissa (CEP) i subvencionat per Acción Magistral i la Fundación contra la Drogadicción (FAD).

OBJECTIUS:
- APRENDRE DELS ALTRES I AMB ELS ALTRES, D’ALLÒ QUE PASSA AL NOSTRE VOLTANT.
- FOMENTAR QUE ELS INFANTS DONIN LA SEVA OPINIÓ I QUE AQUESTA SIGUI ESCOLTADA.
- PARTICIPAR DE MANERA ACTIVA EN LA VIDA SOCIAL I CIUTADANA (PLE INFANTIL I JUVENIL)-
OCUPAR-SE I PREOCUPAR-SE DELS TEMES MÉS PROPERS.



AVALUACIÓ.
Per tal d’avaluar l’activitat per part dels nens i nenes, es realitzarà una enquesta de satisfacció i d’opinió sobre
aquest tipus d’activitats.
Exemple de preguntes a fer als participants:

Què he après dels meus companys?
Que he descobert del meu poble?
Has pogut aportar la teva opinió o punt de vista i compartir-la amb els altres?
T’has sentit escoltat i trobes que has pogut provocar un canvi? Quin?
Com valores aquesta experiència a la ràdio?
Que aporta la ràdio per a provocar/promoure canvis?


El primer programa del projecte és "LA CONTAMINACIÓ" i el lidera el CEIP Puig den Valls, convidant al CEIP Jesús, IES Xarc i IES Sa Blanca Dona. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada