L'IES Sant Agustí és un dels centres participants al projecte "La ràdio a l'escola", amb un grup de professors i estudiants molt motivats han començat a fer gravacions als esplais i hores lliures. A més l'estudiant Alejandra Ribas ha fet aquest magnífic logo per a la ràdio del centre.
L'adreça del Bloc és aquesta:
http://swagfmiessantagusti.blogspot.com.es/
També podeu seguir-los al facebook.
I aquí podeu escoltar 2 de les gravacions realitzades, un jingle per tancar els programes de ràdio:
També han gravat un "pisador", per posar al damunt de la música i que els oients identifiquen l'emissora:
Molt bon treball companys, a seguir amb la feina!
divendres, 22 de gener del 2016
La ràdio de l'IES Sant Agustí ja té bloc
dimarts, 12 de gener del 2016
1a Trobada del Seminari
Els passats 23 i 24 d'octubre ens vam trobar amb molt il·lusió tots els participants al seminari a l'escola Puig d'en Valls, on Juanca i Shams, de Ibiza Sonica Radio, ens van explicar el funcionament de l'equip de ràdio escolar que s'instal·larà a tots els centres participants.
Especialment interessant va ser poder provar els equips i fer una "jingle" d'introducció per a un programa de ràdio.
dilluns, 11 de gener del 2016
Descripció del projecte
Aquest és un projecte en el que participen 3 centres de secundària i 2 centres de primària:
CEIP Puig den Valls , CEIP S'Olivera, IES Sa Serra, IES Sant Agustí i IES Xarc.
El material necessari per a desenvolupar el projecte, així com un taller amb continguts tècnics i creatius (específic de ràdio) adreçat al professorat i a l'alumnat que hi participa, ha estat possible gràcies a la subvenció d'Acción Magistral.
Cada centre participant ha rebut un equip de ràdio que consta de tres micròfons, una taula de mescles i tres auriculars. Acción Magistral és un projecte de la FAD, BBVA i la “Comisión Española de Cooperación con la UNESCO” que sorgeix per a intentar recolzar el treball diari dels docents.
El centre de professorat d’Eivissa dona cobertura al projecte que es desenvolupa amb el format de seminari de zona durant el curs 2015-2016. Dins del seminari s’ofereix una formació en treball cooperatiu, que serà la metodologia emprada a la ràdio per a facilitar el treball en equip.
La dinàmica de treball durant aquest curs és presencial al seminari i en xarxa gràcies al Moodle creat per a aquesta formació, espai on compartir recursos, experiències i material de creació pròpia que es materialitzarà en el document teòric de treball a la ràdio que s’ha anomenat “QUADERN LA RÀDIO A L’ESCOLA”. També contem amb aquest bloc i el bloc de l’IES Sant Agustí “SWAGFM”
http://swagfmiessantagusti.blogspot.com.es/
Al bloc de LA RÀDIO A L’ESCOLA es penjaran tots aquells material del moodle, validats pel grup de treball. Aquest bloc ens servirà per enllaçar-lo amb el grup en xarxa “LA RÀDIO A L’ESCOLA” de “Acción Magistral”.
La metodologia de treball que estem fent servir per a desenvolupar el projecte està basada en la Pràctica Reflexiva, què ens ajuda a repensar la pròpia pràctica i, des d’aquí, ens facilita el disseny de l’estratègia de treball a la ràdio.
La intenció és construir una base conceptual sòlida (QUADERN “LA RÀDIO A L’ESCOLA”) sobre la que pugui anar creixent tant el grup impulsor, com els centres que hi participen.
Objectius de millora del seminari
- Dissenyar el marc teòric (pautes metodològiques, decàleg de bones pràctiques i el treball competencial per a desenvolupar el currículum).
- Fomentar el treball cooperatiu, la creativitat, l’autonomia i la motivació de l’alumnat i del professorat.
- Obrir els centres a través de “LA RÀDIO A L’ESCOLA” a la comunitat educativa i a l’entorn.
El Seminari la ràdio a l'escola - Justificació del projecte
![]() |
Foto Bart Everson |
La ràdio pot ser una excusa perfecta per a educar de forma integral a les persones.
Perquè?
Perquè és un espai atractiu, amb connotacions positives, connectat amb la vida real, què ens permet apropar-nos a qualsevol cosa que necessitem ensenyar d’una manera diferent, significativa (aprenent fent) i treballant en equip.
L’observació d’alumnat, cada vegada més nombrós, amb poca motivació per aprendre ens obliga a cercar alternatives a allò que ja estem fent.
A més, tenim la necessitat de compartir, d’oferir el que fem als altres i rebre el que fan els altres, d’aquesta manera, tothom ens enriquim. Ja no tenim ganes d’aules tancades i aïllades. Per això, aquest projecte s’inicia amb cinc centres educatius, dos de primària i tres de secundària que treballem junts per a dissenyar el marc teòric d’allò que volem fer a la ràdio. També treballarem en xarxa, compartint, discutint, enriquint...
La ràdio, a més, ens permet incloure (d’una manera totalment ecològica) l’educació en valors i competencial .
Subscriure's a:
Missatges (Atom)